קוד לבוש

כללים מוסכמים ומקובלים

בהגדרה הכללית מדובר בעקרונות מנחים, הנחיות, פרוטוקולים, קווים מנחים, תקנות, נוהלים, כללים נהוגים, כללים מקובלים, כללים כתובים וגם כללים לא כתובים הבאים להגדיר 'סגנון לבוש' תלוי סיטואציה, אירוע, מקום, נסיבות וזמן והכפופים להלך רוח מקובל ולתרבות המקובלת והנהוגה באותו מקום כזו שמכבדת אותו ואת המקום. קוד לבוש זו תרבות- תרבות קוד לבוש וחלק מקוד התנהגות. ציות ל'קוד לבוש' יכול לשמש ככלי ממנף הן ברמת התדמית האישית והן בפגישות חשובות, פגישות חברתיות, פגישות עסקים חשובות, בראיונות למציאת עבודה ועוד…

לא סתם נאמר: "ברומא התנהג כרומאי".

 

קוד לבוש ותדמית אישית

התדמית האישית שלנו נגזרת מהרבה מרכיבים ביניהם, גם סך הרגשות שלנו והתחושות שלנו. כשאנחנו נראים טוב, מטופחים, לבושים בצורה יפה ונינוחה עם 'אאוטפיט' הולם כזה שמרגיש לנו בו נוח ונעים, המסרים שנעביר החוצה יהיו אחרים מאשר כשלא נרגיש טוב עם עצמינו. בגד, לבוש והופעה חיצונית הם כלי עבודה למינוף והתמרה וכלי להעברת מסרים בצורה נכונה או בהיפוך כלי שיעשה לנו שירות גרוע ושלילי.

 

הופעה מרשימה וחיובית

כשאנחנו מרגישים טוב עם עצמינו בהופעה חיצונית נעימה, נינוחה, מרשימה ומכבדת והמסרים שנעביר החוצה יהיו מסרים חיוביים וכאלה הנשענים על תחושות חיוביות והמסרים שיעברו לצופה בנו יהיו: מסרים של ביטחון, החלטיות, דבקות במטרה, נינוחות, השפעה, לויאליות, מסירות, מודעות עצמית גבוהה, תקשורת בינאישית חיובית ותקשורת סביבתית טובה, סדר וארגון, שליטה במצב, יצירתיות, פתיחות וגמישות מחשבתית, אמינות ואותנטיות.

 

הופעה מוזנחת ושלילית

לעומת זאת, הופעה מוזנחת ושלילית המשדרת חוסר אכפתיות בסיסית וכשאנחנו לא מרגישים בטוחים ושלמים עם עצמנו ולא מסונכרנים עם הפרסונה שאנחנו המסר שנעביר לסביבה יהיה הפוך: מסרים שליליים, חוסר ביטחון, הססנות, הזנחה, רישול, פיזור, חוסר מיקוד, זלזול, כזה שלא מכבד את עצמו והנגזר מזה שגם כזה שלא יכבד את האחר ואת הסביבה, לא אמין, לא אותנטי, דוגמטי, וכזה שלא ישתף פעולה.

מסקנה- לא ניתן לחמוק מקודים התנהגותיים מקובלים בחברה ונדרש ורצוי לקחת בחשבון את ההשלכות שעלולות להיות לאי ציות שכזה עלינו, על תחומי עיסוקינו, השלכות חברתיות אישיות ומקצועיות עם כל המשתמע מכך. לא כייף.

 

בחתימה אישית

חלי בן דויד יועצת תדמית אישת

 

חלי בן דויד

יועצת תדמית אישית.